Frequently Asked Question

Koppeling met BookZo
bijgewerkt op 4 jaar geleden

Het Hcontrol systeem kan gekoppeld worden met het reserveringssyteem van BookZo. 

https://www.bookzo.nl/

Bookzo is gekoppeld met het slotensysteem van Hcontrol. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld receptieloos in- en uit te checken.

Via de e-mail ontvangt de gast automatisch een toegangscode (pincode) van het slot.

Deze pincode werkt uitsluitend vanaf de dag van aankomst t/m de dag van vertrek. Daarnaast kunnen we het zo instellen dat de gast de pincode alleen ontvangt indien de factuur volledig is betaald.

Inchecken

Als de gast voor het eerst het slot opent op de dag van aankomst, wordt ook de reservering in Bookzo automatisch ingecheckt en springt de accommodatie op bezet (rood) in het planbord.

image

Uitchecken

Wanneer de gast vertrekt kan hij door middel van een code ook uitchecken. U ziet in Bookzo dat de accommodatie weer vrij is. Het sleutel icoontje verdwijnt uit de reservering en de reservering krijg als status uitgecheckt.

image

Schoon melden door housekeeping

De housekeeping heeft een eigen code waarmee ze de accommodatie schoon kunnen melden. De accommodatie springt dan weer op vrij (groen) in het planbord.

image

Instellingen

Open de accommodatie en ga naar de tab Hcontrol:

  • Voer bij E-mail het e-mailadres van het slot in.
  • Voer bij Secret de secretcode van het slot in.
  • Voer bij Wachtwoord het wachtwoord van het slot in.

Deze gegevens ontvangt u van Hcontrol.

image

Het is mogelijk om meerdere sloten aan de accommodatie toe te voegen. Zo kan de gast met dezelfde PIN-code verschillende deuren openen. Voeg in dat geval een ; toe (zonder spaties) tussen E-mail;Secret;Wachtwoord

Een ogenblik geduld!

Een moment geduld alstublieft...